Hvad er en LineDancer

 • En Linedancer er en der kan lide at danse og bevæge sig til god musik, kan lide cowboystilen med frynser, støvler, hat og vil udfordres på dansegulvet.
   

 • En Linedancer elsker at danse, men vil være uafhængig af en dansepartner.
   

 • En Linedancer kan lide at komme ud blandt mennesker, er åben og positiv over for andre, og sætter pris på et godt grin.
   

 • En Linedancer er en der kender sin venstre fra sin højre, men sommetider glemmer det.
   

 • En Linedancer er en der har lært at gøre hvad der bliver sagt, men ikke altid adlyder.
   

 • En Linedancer er fanatisk i sin søgen efter dans og sjov, er villig til at rejse længere væk i al slags vejr for at besøge steder, man ikke umiddelbart ville komme hen på anden vis.
   

 • En Linedancer er på tæerne hele natten, og anstrengelserne kan medføre en sygemelding fra arbejdet, men Linedanceren synes stadig at det er sjovt at danse.

 Citater fra bogen: ”Linedance for fuld skrald”

 

 

Linedance

Linedance hører under country- og westerndans, som er en amerikansk folkedans, som består at tre hovedgrupper. Dette opstod i ca. 1800-tallet, da cowboys ude på prærien ikke havde nogle piger at danse med. De måtte i stedet finde på noget selv. Dette blev så til singledans på rækker, det vi i dag kender som linedance. 

Country- og westerndans er en danseform, hvor det ikke er nødvendigt med en dansepartner, da man står på rækker, ligesom på et gymnastikhold.

Dansen der bliver ledet af en instruktør, også kaldet ”cuer”, er en færdiglavet dans. Det vil sige at cuer hele tiden minder danserne om, hvad de skal gøre step for step. Det er vigtigt at cuer hele tiden er to taktslag foran, så danserne kan nå at høre instruktionerne, for efterfølgende at udøve dem. Dansen bliver danset i alle retninger, til musikken stopper. Det er hovedsageligt benene der bliver brugt, men armene kommer også med, med diskrete armbevægelser.

Linedance danses fortrinsvis til iørefaldende countrymusik, countryrock, popmusik og irsk folkemusik.

Der findes dog også Linedance hvor man danser i par, par-linedance.

Squaredance

Squaredance danses i en form, hvor der kræves fire par, altså i alt otte personer. Squaredance er ikke en færdiglavet dans som linedance, men i stedet en dans der undervejs dannes.

Partnerdans

Partnerdans som salsa, polka, vals, swing og cha cha cha hører under danseformen hvor man danser med en partner, og hvor man har hele gulvet til rådighed. Det er parrene selv der varierer dansen over grundtrinnene.

Påklædning

Man kan bære T-shirt og eventuelt en trøje, man har mulighed for at smide hvis man får det for varmt. Tøjet skal gerne have en stor bevægelighed, og det er en fordel at man kan ånde i det.

Cowboystøvler egner sig rigtig godt til stilarten, da de er tilpas glatte på sålerne, så man nemmere kan dreje på fodballen. Hvis man bærer sko der er glidsikre, skal man anstrenge sine ankler og knæ meget mere. Dette kan gøre ondt, og man kan også let komme bag efter i dansen, fordi det tager længere tid at twiste på gummisåler. Man kan sagtens bruge gummisåler, bare de er glatte.

 

 

Smiling Dancers  - info@smiling-dancers.dk  -  25 67 90 94